Ibu bapa yang suka meminta maaf


Apabila kita bermain dgn anak-anak kita, kita melompat, geletek2 anak dan tertawa bersama-sama anak-anak kita. Mereka bahagia dan gembira sangat.
Mereka sebenarnya mahu lihat ayah dan ibu mereka tersenyum dan ketawa. Mereka mahu ibu dan ayah mereka gembira dan suka-suka bersama mereka.
Hanya momen itu yang mereka dambakan daripada kita, duhai ibu dan ayah mereka. Hargailah kegembiraan dan keletah yang mereka buat sekarang kerana gelak tawa mereka hari ini mungkin tidak akan berulang lagi suatu hari nanti. Sebak nya frown emoticon
Jadi, walau kadang2 kita emosi dan termarah anak-anak, si kain putih kita, apa salahnya kita meminta maaf semula daripada mereka. Syoknya anak-anak yang punya ibu dan ayah yang suka meminta maaf setiap kali termarah.
Anak-anak, sumber pahala berterusan buat kita, thank you Allah sebab beri peluang kpd kita menuai pahala sabar tika anak mengamuk, sabar tika ketiga-tiga anak menangis dan meragam serentak dalam satu masa, sabar tika anak sedang menyepahkan rumah sebab exploration mereka.
With Love heart emoticon

Comments

Popular posts from this blog

Petanda Suci Selepas Haid & Nifas

Solat & Wuduk Wanita Yang Bermasalah Keputihan

Part 2: Berkenalan dengan 3 Jenis Ubat Pencair Darah yang digunakan di Malaysia kepada Ibu Mengandung dan Selepas Bersalin